FLYKTEN FRÅN FOKUS

SvD Kultur, söndag 29 maj 2016:
När Fokus fyllde tio år i höstas var tidningen en oväntad framgångssaga. Ett halvår senare har halva redaktionen sagt upp sig och chefredaktören beklagar att han tog jobbet. Vad var det som hände?

Läs mer

”Jag bara väntar på att saker ska gå åt skogen”

SvD Kultur, 11 juni 2016:
Clara Henry hatar att vara en förebild. Som Nordens största videobloggare har hon ändå folkbildat en generation 90-talister. ”Om jag inte hjärntvättar dem till att bli feminister vet jag inte vem som kommer att göra det.”
Clara Henry mejlar ombord på tåget från Göteborg: ”Går det att flytta intervjun till typ 17?” Läs mer

Intervju: Madhav Chinnappa

SvD Näringsliv, 17 april 2016:
Han brukade klaga på Google innan han började arbeta där. Madhav Chinnappa är publicisten som bytte sida. I dag är han chef för techjättens samarbete med medieindustrin och berättar för SvD:s Malin Ekman varför misslyckanden är vägen till framgång.
Läs mer

Intervju: Alice Bah Kuhnke

SvD Näringsliv, 19 februari 2016:
Det har gått 16 månader sedan Alice Bah Kuhnke blev kultur- och demokratiminister. SvD:s Malin Ekman träffar ett av regeringens mest spontana statsråd som är kluven till nuvarande medieklimat där innehållet på nätet bekymrar. Läs mer

Intervju: Anette Novak

SvD Näringsliv, 3 januari 2016:
Kulturminister Alice Bah Kuhnke gav henne i uppdrag att utreda framtidens mediepolitik. Åtta månader senare har Anette Novak tagit tempen på branschen, mött högljudd kritik från mediechefer och lämnat en 360-sidig rapport. För SvD förklarar hon varför hon är mer orolig för branschen nu än när hon tog uppdraget. Läs mer